Gdje se nalazim:    Naslovnica ToL Blog Suzy Josipović ugostila najpoznatiju argentinsku kuharicu

Suzy Josipović ugostila najpoznatiju argentinsku kuharicu

Lidija | Ponedjeljak, 12 Svibanj 2014 |

Jučer su se u popodnevnim satima sastale dvije kulinarske zvijezde kako bi pripremile pravi zagrebački nedjeljni ručak – Argentinka Narda Lepes te naša poznata Zagrepčanka Suzy Josipović Redžepagić. Narda Lepes, najslavnija argentinska kuharica i televizijska ekipa Fox Lifea, izvorna su zagrebačka jela odlučili kušati i snimiti u nastajanju baš u domu naše Suzy koja je svojim kulinarskim umijećem savršeno predstavila hrvatsku i zagrebačku gastronomiju na koju nisu mogli ostati imuni ni gosti iz Argentine. Kokošja juha s domaćim rezancima, pečena piletetina i mladi krumpir s mediteranskim travama, štrudl s jabukama i bademima, zatim štrudl sa sirom i grožđicama te štrudl sa sirom i jagodama, Nardu su gotovo ostavili bez teksta.

Ova izuzetno simpatična 41-godišnja Argentinka, inače dobitnica niza svjetskih kulinarskih i televizijski nagrada poput „Gourmand Word Cookbook Awarda“ i „Martin Fierro“ nagrade, već četvrtu godinu snima kulinarske emisije diljem svijeta za kanal Fox Life u kojoj predstavlja kulinarske, ali i kulturne tradicije određene regije. Tako je na red došla Hrvatska i Zagreb u kojem je Suzy, kao pravi domaćin, predstavila sve najbolje što Zagreb pruža. Kulinarska emisija će se prvenstveno emitirati u Latinskoj Americi, zatim u SAD-u te kasnije i u Europi što zajedno čini čak 19 zemalja!

Narda Lepes najpoznatija je argentinska kuharica koja je svoju karijeru započela prije 22 godine u svom rodnom gradu Buenos Airesu. 1995. godine otputovala je u Pariz kako bi stažirala kod najboljih francuskih kuhara – kod Gerarda Fouchera i Joela Robuchona. Po povratku iz Pariza, posvećuje se svojem pozivu, a to je fusion kuhinja u kojoj često miješa japansku kuhinju s argentinskom. Narda je kuhala i za mnoge svjetski slavne pjevače i grupe kao što su Robbie Williams, Ricky Martin, Ozzy Osbourne, Santana, REM, Neil Young, Red Hot Chili Peppers, Oasis, Aerosmith i The Doors. Već 1999. godine započinje televizijsku karijeru u kojoj spaja svoje dvije najveće ljubavi – hranu i glazbu. Kao vrstan tv domaćin zaslužila je niz nagrada „Martin Fierro“ koje se u Latinskoj Americi dodijelju samo najboljim tv voditeljima. 2007. godine objavljuje svoju prvu kuharicu „Comer y pasarla bien“  (u hrvatskom prijevodu „Jedi i zabavljaj se“) za  koju je dobila svjetsku nagradu, GOURMAND WORD COOKBOOK AWARD, u kategoriji „Najbolja kuharica televizijskog celebrityja“.  Proputovala je Brazilom, Japanom, Grčkom, Engleskom, Marokom, Vijetnamom i Kambodžom kako bi prikazala kulinarske, ali i kulturne tradicije svake regije. 2010. godini Narda se pridružuje televizijskom kanalu FOX, gdje pored vođenja raznih programa radi i kao konzultant i producent. No Nardina popularnost tu ne staje. Narda ima svoju vlastitu tjednu kolumnu u časopisu Viva koji je dio dnevnih novina Clarin koje imaju najveću nakladu u Argentini.  Uz sve navedeno, ova predivna 41-godišnjakinja majka je prekrasne kćerkice Leile te tako uz svoju opsežnu kulinarsku karijeru vješto barata i s obiteljskim poslovima.

Suzy Josipović Redžepagić osnivačica je Fashion Weeka Zagreb, poduzetnica i magistrica ekonomije. Svojim poslovnim uspjesima kontinuirano pobija uvriježenu predrasudu kako manekenke nisu sposobne za ništa drugo osim hodanja po pisti te je kao uspješna poslovna žena, supruga i majka tri prekrasne djevojke ovu je protutezu odvela još jedan korak dalje kada je prije tri godine izdala svoju prvu kuharicu Mama zna!


ToL

Više članaka od autora Lidija

Login to post comments


newsletter_subscribe

oglasavanje

MEA web banner 275x150px FINAL2b

Copyright 2018 Taste of life. Sva prava pridržana.