Gdje se nalazim:    Naslovnica ToL Blog Taste of Life Adventure - 41.dan - Život bez pravila

Taste of Life Adventure - 41.dan - Život bez pravila

Lidija | Srijeda, 16 Listopad 2013 |

Dobro došli – 41.dan.
Danas vrlo, vrlo kratko nešto.

Razmislite što znači živjeti život bez pravila?

U videu „Koja je razlika između uspješnih i neuspješnih ljudi“ rekli smo jednu razliku koja se odnosi na življenje prema pravilima ili ne.

Živjeti bez pravila ne znači da ćete kršiti zakon. Znači da ćete živjeti svoj život i nećete dopustiti da vas nekakova ustaljena pravila ponašanja i razmišljanja zakoče.

Ako ne ispoljite ono jedinstveno što je u vama, postati ćete dio gomile i izgubiti se u njoj.

Nemojte to raditi. Nešto ću vam sada reći. Prije nekoliko dana pisala sam jedan mail i počela sam ga pisati slijedeći pravila kako se piše takva vrsta dokumenta.
Napisala sam pola stranice, pročitala ponovo i „delete“. Napisala sam ponovo isti dokument, ali na moj način: Upotrebljavala sam riječi koje odražavaju mene.
Slijedila sam pravila: uvod, razrada, zaključak...ali, način pisanja, riječi, kombinacije riječi bile su totalno drugačije od onih koje bi trebale biti „po pravilima.“

Posebno se to odnosi ako radite nešto što je usko povezano s vama. Vaše dopisivanje treba biti ekstenzija vas.

OK. Postoji i druga stana toga. Ali,nećemo ići jako „duboko“ u to sada – jednom drugom prilikom budemo. Npr. netko tko radi u velikim korporacijama mora pratiti pravila korporacija. Točno. Postoje pravila koja se moraju pratiti, ali ako unesete malo svoje osobnosti i emocija u svoje aktivnosti, bez obzira koje su, to će vas samo izdvojiti od ostalih i pokazati da pridajete veliku pažnju svome radu, a ne da samo slijepo slijedite pravila.

Tako i vaš život treba ispoljavati vašu autentičnost i vašu jedinstvenost. Što bi bilo kada bi se svi ponašali uniformirano? Dosada. Zar ne?

Zato razmislite gdje i kako možete pokazati vašu autentičnost i izdvojiti se iz gomile.


Najbolje stvari događaju se na kraju! Napišite komentar dolje, podijelite vaša razmišljanja. Samo zajedno možemo promijeniti svijet.

Koja su područja vašeg života gdje možete „zaobići“ pravila?

Ako vam se sviđa tekst pošaljite vašim prijateljima, podijelite ga na društvenim mrežama.
Pratite nas na Facebook.u     Pratite nas na Twitter.u
Ukoliko želite još više informacija kako živjeti uspješniji i sretniji život i posebna iznenađenja koja dijelimo samo u newsletter.ima, registrirajte za naš newsletter nawww.tasteoflife.hr ili u naš Taste of Life Club.

 

Budite sretni, uspješni i nezaustavljivi!

Lidija Pehlić

 

 

Što je vaša strast?  Što vi i samo vi možete dati svijetu i unaprijediti živote drugih ljudi?

Više članaka od autora Lidija

Login to post comments


newsletter_subscribe

oglasavanje

MEA web banner 275x150px FINAL2b

Copyright 2018 Taste of life. Sva prava pridržana.