Gdje se nalazim:    Naslovnica ToL Blog Taste of Life Adventure - 39.dan - Promijenite jutarnju rutinu

Taste of Life Adventure - 39.dan - Promijenite jutarnju rutinu

Lidija | Ponedjeljak, 14 Listopad 2013 |

Dobro došli. 39.dan. Idemo polako. Zar ne?

Što se događa kada izgubimo motivaciju, inispiraciju? Ujutro se budimo, iskačemo iz kreveta, na brzinu spemamo djecu, sebe, trčimo na posao...

Od samog jutra naš mozak inficiramo stresom, žurbom, nervozom.. Što mislite što bi se dogodilo kada bi svako jutro krenuli u novi dan na drugačiji način? Da li bi se osjećali drugačije? Pozitivnije? Kreativnije?

Ja se godinama dižem u 5h. i poslije toliko godina to mi je već postala rutina. Ali, činila sam jednu veliku grešku prije. Čim bi se digla skuhala sam kavu (dok sam pila kavu), sjela za kompjuter, pregledavala mail.ove, pročitala nove vijesti. I što sam dobila s tim? Ništa motivirajuće i insiprativno.

Kada sam uvidjela da mi takva jutranja rutina ne donosi ništa motivirajuće i insiprativno, odlučila sam promijeniti ploču.

Kada se ustanem prvo što napravima jeste - postavim si slijedeća pitanja:
1.    Reci mi što da radim?
2.    Gdje da idem?
3.    Što da kažem?
4.    I kome?

To je jedna prekrasna molitva iz Tečaja čuda koja nam pomaže da otpustimo sve što želimo sa velikom sigurnošću da za sve što poduzimamo imamo potporu nečega većega od nas – nečega u što vjerujete da vam čuva leđa, uvijek.

Prije sam vozila bicikl ujutro – rano jutro, mrak, ptice, moj bicikl i ja. Bilo je prekrasno. Mirno i smirujuće. U zadnje vrijeme odlučila sam napraviti promjenu i krenuti u nešto što ne volim. Počela sam trčati ujutro. Trčanje mi je preporučio moj doktor, ali nikako se nisam mogla uhvatiti u koštac sa trčanjem. Prije nekog vremena odlučila sam, čvrsto, da ću svako jutro ići na trčanje – 5 min, 10 min...nema veze koliko, ali ću krenuti.

I krenulo je. I svaki dan sve je lakše i lakše.

Poslije trčanja napravim vježbe rastezanja, meditaciju...i poslije toga ide sve drugo – tuširanje, doručak, oblačenje....

Za sve što sam vam navela treba vam max. 1 sat – ovisno koliko dugo ćete nešto raditi.

Ali, ako ne možete 1 sat uzeti za sebe ujutro, probajte sa 15 minuta, 30 minuta – samo krenite.

Dan ćete započeti  sa sasvim drugačijom energijom – pozitivnom energijom.


Najbolje stvari događaju se na kraju! Napišite komentar dolje, podijelite vaša razmišljanja. Samo zajedno možemo promijeniti svijet.

Koja je vaša jutarnja rutina?

Ako vam se sviđa tekst pošaljite vašim prijateljima, podijelite ga na društvenim mrežama.
Pratite nas na Facebook.u     Pratite nas na Twitter.u
Ukoliko želite još više informacija kako živjeti uspješniji i sretniji život i posebna iznenađenja koja dijelimo samo u newsletter.ima, registrirajte za naš newsletter nawww.tasteoflife.hr ili u naš Taste of Life Club.

 

Budite sretni, uspješni i nezaustavljivi!

Lidija Pehlić

 

 

Što je vaša strast?  Što vi i samo vi možete dati svijetu i unaprijediti živote drugih ljudi?

Više članaka od autora Lidija

Login to post comments


newsletter_subscribe

oglasavanje

MEA web banner 275x150px FINAL2b

Copyright 2018 Taste of life. Sva prava pridržana.